Mousserende Proeverij

Zondag 8 september organiseren wij een bruisend diner!

 

 Ben jij altijd al benieuwd geweest naar wat de verschillen zijn tussen mousserende wijnen? Welke methodes worden er toegepast. Aan welke regels de wijnmakers verbonden zijn, en hoe komt de wijn aan zijn/ haar specifieke karakter?  

 

In samenwerking met Wijnkoperij de Gouden Ton serveren een avond vol mousserende wijnen. We serveren een 4-gangen diner, elke gang begeleid door een mousserende wijn van bijzondere wijnhuizen. We maken mooie combinaties tussen de gerechten, wijnen en het verhaal achter de wijnhuizen.

 

Binnenloop is vanaf 17:30, en om 18:00 uur gaan we aan tafel.

 

€99,95,- All- in diner  

 


PERE VENTURA

“Als je je lot in eigen hand neemt, geef je betekenis aan de nalatenschap van je

voorouders”. Aldus Pere Ventura. Zijn familie drukte het stempel op de historie

van de Spaanse Cava. Het was zijn overgrootvader die aan de wieg stond van de eerst Spaanse Cava gemaakt volgens de Champagne methode. Zijn opa en vader

gaven op hun beurt, met hun kennis van de wijngaarden en het land vorm aan de

verdere ontwikkeling en perfectionering van het proces. Op basis van innovatie

en kwaliteit bouwt Pere Ventura met zijn knowhow verder op de door de

grondleggers gebouwde fundering.

Loimer

Fred Loimer (eerder uitgeroepen tot beste wijnmaker van Oostenrijk) is een zeer (bio)dynamische en getalenteerde solist in het grote symfonie orkest van de Oostenrijkse wijnbouw. Hij beheert in totaal 40 hectaren aan wijngaarden, waaronder enkele van de allerbeste percelenrond Langenlois.

Nyetimber

Al 30 jaar lang heeft Nyetimber maar één missie: de beste Engelse mousserende wijn maken, een die kan wedijveren met de allerbeste van de wereld.

 

Het gezicht van Nyetimber is de Nederlandse eigenaar, Eric Heerema, die het wijnhuis in 2006 overnam van een Amerikaans echtpaar. In de wijnkelder word bij bijgestaan door de wijnmakers Cherie Spriggs and Brad Greatrix. Cherie is de hoofdwijnmaker en won in 2018 als eerste vrouw en als eerste wijnmaker buitend de Champagne de titel 'Mousserende wijnmaker van het Jaar 2018'. Een topprestatie én een bevestiging van de topkwaliteit van deze Engelse bubbels.

 


Champagne billecart- salmon

Het levensverhaal van Champagne-huis Billecart - Salmon begon in 1818 met het huwelijk tussen Nicolas Francois Billecart en Elisabeth Salmon. Bijna 200 jaar later, koestert de 7e generatie nog dezelfde filosofie: finesse, evenwicht en elegantie. Gelegen in Mareuil-sur-Ay, Billecart- Salmon word wereldwijd door sommeliers en grote chefs geroemd om de gastronomische inzetbaarheid en betrouwbaarheid van zijn champagne wijnen.

WIRRA WIRRA

De Aboriginal naam ‘Wirra Wirra’ betekent

‘tussen de gombomen’. De wijnen van stichter Bob Wigley, in het bijzonder de

syrah, vonden grote aftrek in London. De wijnen worden al meer dan 100 jaar

over de wereld geëxporteerd. In 1936 werden de meeste wijngaarden door de

familie verkocht en de wijnkelders raakten in onbruik. In 1969 kochten Greg en

Roger Trott, de vervallen winery en wat omringend terrein. De twee volle neven

brachten hun eigen wijngaarden in het nieuwe bedrijf en begonnen wijn te maken,

hartelijk geholpen door de locale wijnproducenten.