Beste gasten van ’t Ambachthuys,
op Dinsdag 23, Woensdag 24 & Donderdag 25 december 2025 serveren wij een kerstdiner in het restaurant.
Stelt iedere maand een nieuw menu samen uit de mooiste producten van wat het seizoen te bieden heeft. Het liefst gebruiken we zoveel mogelijk producten uit de Rotterdamse regio.
Ons brood komt van Jordy's Bakery
Vlees van familiebedrijf Slagerij H de Rooij
Wild en Gevogelte van Treuren
Vis van Schmidt Zeevis
Anthelme Brillat Savarin (1755-1826)
inclusief pre-amuse en amuse
Meloen | sesamvinaigrette | kletskop | langoustine olie
***
Rogvleugel (4de gang)
Tom kha kai | pompoen | limoenblad
***
Zwezerik (5de gang)
Gevogeltejus | rode biet | mierikswortel
***
Flat Iron steak
laurierjus | spitskool | portobello | Pommes Anna
***
Selectie van Europese kazen (6de gang)
Compôte | rozijnenbrood
***
Clafoutis van peer
Amandel | mandarijn | chocolade
3 gangen € 54,00 Wijnarrangement € 27,00
4 gangen € 64,00 Wijnarrangement € 36,00
5 gangen € 74,00 Wijnarrangement € 45,00
6 gangen € 84,00 Wijnarrangement € 54,00
inclusief pre-amuse en amuse
VOORGERECHTEN
Gemarineerde zeebaars
Duindoornbes | avocado sorbet | zoetzure groenten € 21,50
Steak tartaar
Dragonolie | soja parels | sjalot | krokante aardappel € 23,00
Bisque d’Homard
Ravioli | kreeft | bieslook € 18,50
Ossenstaart bouillon
Morilles | pompoenpit | knolselderij € 17,50
HOOFDGERECHTEN
Zeeduivel
Champagne Beurre Blanc | knolselderij gnocchi | paling € 32,00
Tournedos
Saus van cêpes | gepofte quinoa | paddenstoelen | witlof € 32,00
(+ Supplement rouleau van eendenlever met truffel € 8,00)
DESSERT
Crème caramel
Westlandse vanille | roomijs van pure chocolade € 14,00
Baba au Rhum
Ananas | sorbet van kokos en mango € 14,00
Selectie van Europese kazen
Compôte | rozijnenbrood € 16,50
Restaurant 't Ambachthuys Kerkstraat 10 / 3054 NC Rotterdam-Hillegersberg / T 010 840 36 08 / E info@hetambachthuys.nl