Stelt iedere maand een nieuw menu samen uit de mooiste producten van wat het seizoen te bieden heeft. Het liefst gebruiken we zoveel mogelijk producten uit de Rotterdamse regio.
Ons brood komt van Jordy's Bakery
Vlees van familiebedrijf Slagerij H de Rooij
Wild en Gevogelte van Treuren
Vis van Schmidt Zeevis
Anthelme Brillat Savarin (1755-1826)
inclusief pre-amuse en amuse
Kalfstartaar | zoetzure bleekselderij | krokante aardappel
***
Rode poon (4de gang)
Sint jakobsschelp | artisjok | saus van cêpes
***
Piepkuiken (5de gang)
Saus van eendenlever | mais | limoengel | gekonfijte gevogelte lever
***
Laurierjus | palmkool | cantharellen | stoof | gepofte quinoa
***
Selectie van Europese kazen (6de gang)
Compôte | rozijnenbrood
***
Bloedsinaasappel
Sorbet van kalamansi | basilicum | yoghurt meringue
3 gangen € 49,50 Wijnarrangement € 27,00
4 gangen € 58,50 Wijnarrangement € 35,00
5 gangen € 67,50 Wijnarrangement € 43,00
6 gangen € 76,50 Wijnarrangement € 51,00
inclusief pre-amuse en amuse
VOORGERECHTEN
Ierse "Mor" oesters 3 of 6 stuks
Sjalot | rode wijn azijn €15,00 / €30,00
Ceviche van zeebaars
Langoustinegelei | avocado | meloen | Granny Smith €21,50
Runderpastrami
Portobello cremeux | kokos crème | kroepoek van cêpes €21,50
Tussengerechten / voorgerechten
Ossenstaart bouillon
Morilles | pompoenpit | knolselderij €16,00
Bisque d'Homard
Daslook | kreeft | bieslook €17,50
Escargots
Merg | iberico | bloedworst | schuim van knoflook €25,00
Halve kreeft
Truffelboter | kropsla | ravioli kreeft €25,00
HOOFDGERECHTEN
Medaillon van zeeduivel
Champagne Beurre Blanc | knolselderij gnocchi | paling €32,00
Tournedos
Ravioli kalfswang | saus van cêpes | gerookte paddenstoelen €32,00
(+ Supplement gebakken eendenlever met truffel €8,00)
Noordzeetong à la meunière
Courgettebloem | hasselback aardappel | salade van rauwe groenten €42,50
DESSERT
Crème brûlée witte chocolade
Pure chocolade ijs | yuzu € 13,50
Lambada aardbeien
Hangop | pistache | basilicum €13,50
Parfait van pistache
Mousse van mokka | hazelnoot | koffie meringue €13,50
Tarte tatin
Calvados | karamel | vanille-ijs €15,00
Selectie van Europese kazen
Compote | rozijnenbrood €16,50
Restaurant 't Ambachthuys Kerkstraat 10 / 3054 NC Rotterdam-Hillegersberg / T 010 840 36 08 / E info@hetambachthuys.nl